El paper del paper: Pablo Mancini

Pablo Mancini és periodista i Gerent de Serveis Digitals al Grupo Clarín.

“El suport paper està compartint cada vegada més la seva rellevància informativa, cultural i publicitària amb altres suports. Concretament amb les pantalles portàtils.

La primera cosa que ha de revisar el producte de paper és la seva periodicitat. I la seva segona, el suport. La mutació dels hàbits i el temps de consum de mitjans afecta directament els suports i conseqüentment a la narrativa editorial i publicitària. Com també afecta a la distribució i a l’organització dels mitjans.

Els diaris impresos, i també les revistes, ara també competeixen contra RIM, Apple, Nokia, etc, i els diaris digitals contra Facebook, Twitter i altres xarxes socials. Competeixen pel temps disponible de l’audiència.

Tindrem diaris impresos per una bona estona perquè encara són un negoci rendible, tot i que de dilluns a divendres, al metro, al carrer i als bars, ja gairebé no veiem gent llegint-los, sinó interactuant amb informació a través del seu mòbil.

El paper del paper durant els dies feiners entrarà a la seva fase terminal i el dia final està a la sort del calendari de la indústria de la publicitat. Per als caps de setmana, imagino els diaris tal i com Pepe Cervera els va descriure. “

Dijous 24 de febrer, el BCNMedialab organitza una trobada al voltant del futur dels mitjans de paper. Registra’t aquí.