Quin paper tindrà el paper?

Data: 24 de febrer
Hora:
19:30h
Lloc:
37 Grados (Av. Roma / Comte Borrell)

A la tercera trobada del BCNMediaLab volem fixar-nos en el futur del paper. Ens preguntem: Com seran els diaris i revistes del futur? Quin rol tindran en el nou ecosistema informatiu dominat per la sobre-informació, el temps real i la ubiqütat?
Veiem com empreses de premsa s’uneixen a nadius digitals però també nadius digitals que acaben fent el salt al paper. També diaris i revistes que segueixen naixent en paper, com el diari ARA o la revista Barcelonés de mans dels editors de Madriz desafiant les veus que parlen de la inexorable mort del suport paper. Va ser el periodista Philip Meyer qui es va atrevir a posar data a la mort dels diaris al llibre The Vanishing Newspaper: l’any 2043.

Als Estats Units es van tancar almenys 166 diaris des de 2008, però encara són més de 1.600 els que es publiquen diàriament. A Espanya, les plantilles s’han retallat un 39% des de 2003, i hi ha hagut més de 2.000 acomiadaments des que va començar la crisi.

Amb totes aquestes dades, ens preguntem ¿I quin paper tindrà el paper? ¿Com seran els diaris i revistes del futur? A quin públic s’adreçaran? Seguiran sent influents? Continuaran  essent diaris? Què ens motivarà a comprar una publicació en paper quan tinguem suports digitals interactius i altament atractius?

  • Hem convidat a Louis-Charles Tiar, editor de Barcelonès i Madriz: dos projectes en paper joves i amb una aposta pel suport paper i la diferenciació de producte.
  • A Antoni Maria Piqué, Periodista i PDD per l’Institut d’Estudis Superiors de l’Empresa (IESE). És consultor en Organització i Integració de Redaccions i Desenvolupament Editorial, ha dirigit o participat en projectes en un centenar de mitjans de comunicació de 55 empreses de 23 països d’Europa i América. Ha treballat a La Vanguardia, on fou cap de secció, i al Diari de Tarragona, del que fou Director. També és professor associat de la Universitat Internacional de Catalunya. Escriu regularment al blog PaperPapers.
  • I a José Sanclemente, que és economista i president d’Imagina Media, empresa dedicada a la consultoria d’empreses en el sector de la comunicació. Ha treballat fins a 2002 com a conseller delegat en Grup Zeta. Va ser president de l’AEDE (Associació d’editors de Diaris Espanyols) i promotor i fundador del diari gratuït ADN. Escriu amb regularitat al blog “Entre medios“.


BCNMediaLab y el proyecto BCNMediaLab tienen una licencia Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License.
Si necesitas algún permiso adicional puedes contactar con nosotros aquí.

Feed RSS. Este blog usa Wordpress con el theme Modern Clix, de Rodrigo Galindez, ligeramente modificado por nosotros.