Expericences 03: El Extrarradio

 

 

L’any passat, una dotzena de periodistes, creatius, comunicadors i professionals de la comunicació en general que s’havien quedat sense feina es van plantejar: “si ningú fa allò que nosaltres volem escoltar, veure i llegir, per què no ho fem nosaltres?”. Per aconseguir-ho, van elaborar un projecte, van llançar una campanya de micromcecenatge i el 6 de novembre posaven en marxa El Extrarradio, una plataforma online amb vídeo, fotografia i text, però amb especial protagonisme per als continguts radiofònics.

Tots ells acumulen molts anys d’experiència en ràdio, un mitjà que estimen i que volen contribuir a posar al dia amb els seus programes d’elaboració i postproducció ben acurada, penjats tots al seu web i disponibles també en forma de podcast. Diuen que els agrada la ràdio artesanal a l’era digital i miren de combinar la qualitat tècnica i periodística en tots i cadascun dels 13 programes que a dia d’avui formen part d’El Extrarradio.

El seu web és molt senzill, tot i que també té un disseny molt acurat: per escoltar un programa, només cal entrar al post corresponent i deixar que soni. Tenen un programa infantil, un de cultural, un altre d’humor nipó però no pas groc, dos de caràcter més social, un espai d’entrevistes i fins i tot una sèrie de reflexions sobre el present i el futur del periodisme. Olga Ruiz és la responsable d’aquests dos últims programes i la directora d’El Extrarradio. Aquest dimecres, a la sessió Experiences 03, ens explica com van posar en marxa aquesta nova ràdio online, com està funcionant i quines són les seves expectatives de futur.

 

  • Dimecres, 24 d’abril, celebrem l’Experiences 03 a les 19 hores al Col·legi de Periodistes, on Olga Ruiz ens presenta el projecte d’El Extrarradio al costat d’Etselquemenges.cat i La Marea. Véns?