Experiences.04: Sapiens Lab

No han passat ni tres mesos des que La Xarxa va eliminar de la graella radiofònica el darrer programa de ciència i tecnologia dirigit i presentat per Mònica López. Però ella i els seus col·laboradors ja treballen pel seu compte en diverses iniciatives per divulgar el coneixement científic i tecnològic per altres canals, sobretot internet. I fent servir tots els formats, però sobretot els audiovisuals. López ha convertit l’empresa pròpia a través de la qual facturava els seus serveis a la ràdio en un laboratori d’idees i projectes de comunicació científica anomenat Sapiens Lab. S’han instal•lat a l’edifici Kubik, el primer espai de “coworking” que es va obrir a Barcelona, on coincideixen amb altres periodistes especialitzats en ciència, però des d’allà treballen en els seus propis projectes.

Espai de treball de Sapiens Lab

Fan de tot: des de portar la comunicació de la fundació Biocat fins a produir vídeos per a empreses de tecnologia o portals d’internet. Tot el que tingui a veure amb la divulgació de la ciència i la tecnologia. Sapiens Lab és un equip i alhora una xarxa de professionals del periodisme i de la ciència que busca i produeix nous projectes amb la participació de clients, socis o patrocinadors, públics o privats, interessants a finançar-los. I cada cop en tenen més. Diu López que el secret de l’èxit és oferir a cada possible “partner” allò que realment necessita, en lloc de demanar-li feina o diners. Si la proposta és solvent i brillant, els diners al final apareixen. La qüestió és saber què necessita cadascú i què li podem oferir.

Mònica López és una dona de ràdio. L’any 2000 va arribar a COM Ràdio amb el programa diari sobre internet i noves tecnologies ‘La Malla’. Durant tres anys ha presentat i dirigit ‘Eureka!’, magazín que aprofitava els matins dels caps de setmana per posar la ciència i la tecnologia a l’abast de tothom. Al llarg d’aquests anys, ha guanyat experiència i contactes dins del món científic que ara aprofita per treballar en aquest nou projecte, on suma col·laboradors periodistes amb d’altres de perfil més tècnic o bé vinculats a la recerca. “El que importa és què saps i què vols fer”, diu.
 

  • Dimarts, 18 de juny, celebrem l’Experiences.04 a les 19 horas al Col·legi de Periodistes, on Mònica López ens explicarà el secret de l’èxit per endegar projectes de comunicació científica i tecnològica. Vens?