BCNMediaLab: Periodisme i futbol

BCNMedialab: Periodismo y Fútbol
Data: 25 de Novembre
Hora: 19.00
Lloc: Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (Roc Boronat, 138) – Aula 52.015

El proper 25 de novembre, divendres, a les 19h tenim una nova sessió de BCNMediaLab. En aquesta ocasió abordem el tema del periodisme sobre futbol. Les xarxes socials, els blocs i els nous canals de distribució estan canviant el periodisme esportiu i molt especialment el que posa la seva atenció en el futbol. La participació ciutadana, en forma de comentaris i crítiques, però també d’imatges i d’informació complementària, han transformant les retransmissions i les cròniques en ràdio i televisió. Però les conseqüències van molt més enllà: afecten a les polítiques de comunicació dels clubs i els mitjans, a la projecció dels jugadors, permeten la irrupció de nous líders d’opinió i el naixement de noves iniciatives.

La desintermediació no es produeix només en la informació, sinó també en els processos de distribució i en la temàtica del contingut. Internet permet fer mitjans a la carta, de nínxol o amb un enfocament que no tindria cabuda en els tradicionals esquemes comercials de la premsa escrita i els mitjans audiovisuals.

El periodisme sobre futbol té a favor seu que aquest esport és el  fenomen de masses més important del món. Internet ha ampliat encara més aquest poder. Mai abans havia estat tan fàcil arribar a una audiència global, accedir a informació i estadístiques i consultar imatges. Les tecnologies mòbils, a més, exerceixen de multiplicador, tant en el procés informatiu com en el creatiu, ja que les fonts poden ser tan immediates com fràgils.

Per parlar de tot això tindrem uns ponents d’autèntic luxe: Àxel Torres, de Marca i GolT, Ramon Besa d’El País i Aitor Lagunas, un dels impulsors de Panenka, moderats per Miquel Pellicer, periodista esportiu i expert en xarxes socials.

Gràcies a l’ Associació d’Antics Alumnes de la UPF, que organitza aquest acte de forma conjunta amb el BCNMediaLab, el lloc de la trobada serà la Facultat de Comunicació de la Pompeu Fabra.

Inscriu-te aquí.