BCNMediaLab: Periodisme i Crowdfunding

El proper dijous 19 d’abril celebrem una nova trobada del BCNMedialab: Periodisme i Crowdfunding. Aquesta nova forma de mecenatge col·lectiu està revolucionant la forma de finançar projectes a través de nombroses  aportacions econòmiques que asseguren la viabilitat de tot tipus de projectes d’interès social o cultural.

En aquest nova trobada del BCNMediaLab volem plantejar-nos fins a quin punt el periodisme pot trobar en aquest micromecenatge una via per fer sostenible el periodisme. Hem convidat a diversos projectes que ja s’han finançat gràcies al crowdfunding.

Roger Palà és membre de Media.cat, ens explicarà l’experiència de finançar l’ “Anuari dels temes més silenciats pels mitjans al 2011“. L’Eduard Martín-Borregón, és un periodista freelance va aconseguir el finançament per convertir el seu projecte web 5×55 Terrassa en un documental. Pau Llop, responsable del nou projecte, Fixmedia.org, que ara mateix es troba en procés de finançament participarà vía Skype. Fixmedia és una eina per a què els ciutadans puguin editar, corregir o ampliar les notícies dels mitjans. Per últim Joan Sala de Verkami ens oferirà la visió de la plataforma de crowdfunding.

Com sempre, us podeu inscriure a la jornada que tindrà lloc el dijous 19 d’abril a la Facultat de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra. Us hi esperem.